Zeeland

De naam van deze prachtige provincie zegt genoeg. Een kustlijn van maar liefst 650 km; langgerekt met eilanden, zeearmen en zandplaten. Iedereen is binnen maximaal 15 minuten direct aan zee. De Zeeuwse eilanden middenin het water; waar de golven, getijden en weersomstandigheden symbool staan voor de dynamiek van het leven. Geen enkele plek in Europa herbergt zo’n bijzonder samenspel tussen water en land.

Écht leven aan de kust

De kwaliteiten van het Zeeuwse leven: de vrijheid en het kustgevoel, de helende werking van het zeewater en de zuiverende zeelucht, aantrekkingskracht voor (sportieve) buitenactiviteiten hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen in binnen- en buitenland. Vlissingen is een prachtig voorbeeld van een badplaats van weleer, die nog steeds enorm in trek is en blijft bij badgasten.

Culinair aan de kust

De zee heeft een grote hoeveelheid culinaire lekkernijen te bieden. Vis, schaal- en schelpdieren waarvan de Zeeuwse mosselen het meest bekend zijn. Ondernemers met een pioniersgeest hebben in de afgelopen decennia bijzondere zee- en streekproducten op de markt gebracht.

Daarnaast vind je aan de Zeeuwse kust veel oesters, kokkels en venusschelpen die op vele verschillende manieren geserveerd kunnen worden. In het zilte gebied er omheen de teelt van de smakelijke zeekraal en lamsoor; heerlijk in combinatie met een visgerecht. Goede Zeeuwse Michelinsterren restaurants zoals Inter Scaldes en Pure C maken gretig gebruik van deze natuurlijke voedingsbronnen en danken hun culinair succes aan de streekgebonden ingrediënten. Het mosselkantoor in Yerseke is uniek in de wereld.