Vlissingen

Vlissingen heeft een bijzondere ligging direct aan zee. Niet voor niets komen toeristen graag in de mondaine badplaats. De uitgestrekte boulevard met het Badstrand en het naastgelegen Nollenstrand, zijn eenvoudig bereikbaar. Hier varen zeer vlak langs de kustlijn de schepen voorbij; een prachtig gezicht!

Een dagje strand maar ook een heerlijke strandwandeling behoren tot de mogelijkheden; volledig onthaasten aan de kust. U kunt heerlijk culinair genieten aan de boulevard met een prachtig zicht op voorbij varende schepen.

Een waar spektakel.

Rijke historie

Vlissingen kent een rijke historie met betrekking tot de zeevaart. Hier zijn prachtige verhalen over vertelt welke u kunt beleven in muZEEum Vlissingen.

Scheepswerf De Schelde heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij het vormen van Vlissingen. In en rondom Het Dok herinneren nog diverse bijzondere ‘monumenten’ aan de tijden van weleer; de karakteristieke “Kraan”, de Timmerfabriek en Het Dokje van Perry met het glazen Theehuis. Het gehele bijzondere gebied ademt historie.

Vlissingen is ook de stad van Michiel de Ruyter; de bekendste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis. Naast een standbeeld is zijn naam en afbeelding veelvuldig in Vlissingen terug te vinden.

Scheepsbouw

In de buitenhaven van Vlissingen kunt u zich geregeld vergapen aan de meest prachtige boten die worden gebouwd bij Amels Shipyard. De bekende scheepsbouwer vervaardigd hier de meest luxe jachten. Daarnaast bouwt Damen Shipyard marineschepen; indrukwekkende schepen die wereldwijd oceanen bevaren.